Business Internaţional

Şomajul din Grecia a atins un nou record, de aproape 27%

Şomajul din Grecia a atins un nou record, de aproape 27%

Autor: Marius Oncu

10.01.2013, 16:28 222

Totalul persoanelor care nu găsesc un loc de muncă a urcat în octombrie la 1,35 milioane, reprezentând 26,8% din forţa de muncă.

Nivelul şomajului din Grecia este mult mai ridicat decât media zonei euro, care s-a situat la 11,7% în octombrie, potrivit datelor biroului de statistică al UE, Eurostat.

Numărul şomerilor din Grecia este cu aproape 38% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, au anunţat autorităţile elene.

Economiştii se aşteaptă ca Grecia să înregistreze în 2013 al şaselea an de recesiune, în contextul măsurilor dure de austeritate introduse de guvern la cererea creditorilor internaţionali, statele din zona euro şi FMI.

Grecia a primit două pachete de împrumuturi externe, în valoare totală de peste 200 de miliarde de euro, pentru a evita colapsul financiar, după ce din cauza îndatorării foarte ridicate a pierdut accesul la finanţare din piaţa internaţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO