Business Internaţional

Soare, nisip şi o economie secretă de 1.500 de miliarde de dolari pe o insulă unde sărăcia extremă este împletită cu sediile companiilor gigant

Soare, nisip şi o economie secretă de 1.500 de miliarde...

Autor: Business Magazin

25.08.2019, 17:01 751
Arhipelagul British Virgin Islands găzduieşte peste 400.000 de companii care deţin active în valoare de aproximativ 1.500 de miliarde de dolari; acest lucru e însă greu de crezut pentru vizitatorii care vin aici pentru soare şi plajele spectaculoase.
 
Atunci când se plimbă prin Road Town, capitala arhipelagului caraibian, turiştii văd străzi pe care se plimbă atât maşini, cât şi găini sau cocoşi, scriu cei de la Bloomberg. Clădirile noi care adăpostesc firme de avocatură sunt lipite de casele vechi, din lemn, în care curioşii pot găsi saloane de frumuseţe sau magazine locale de haine.
 
Dacă în alte paradisuri fiscale, precum Luxemburg sau Monaco, banii "curg" de peste tot, lucrurile stau cu totul altfel în cazul British Virgin Islands. Aici, banii nu lasă nicio urmă.
 
Pe insule, doar doi oameni au acces la întreaga bază de date a companiilor înregistrate aici: doi angajaţi ai serviciului de investigaţii financiare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO