Business Internaţional

Siria afirmă că apărarea aeriană a interceptat un atac israelian cu rachete

Siria afirmă că apărarea aeriană a interceptat un...

Autor: Laura Buciu

02.07.2023, 08:09 38

Siria a transmis duminică că apărarea aeriană a interceptat un atac israelian cu rachete în zonele centrale ale ţării. De asemenea, declară că a doborât majoritatea rachetelor, potrivit presei de stat, citate de Reuters.

O declaraţie a armatei a precizat că rachetele care au zburat deasupra unor părţi din capitala Libanului, Beirut, au lovit locaţii din apropierea oraşului Homs, provocând pagube materiale.

Reuters nu a putut confirma raportul.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că avioanele de război israeliene au vizat o baterie de apărare aeriană siriană de unde a fost lansată o rachetă antiaeriană spre Israel.

Avioanele de război au atacat şi alte ţinte din zonă, în timp ce nu au fost raportate victime din cauza rachetei siriene care a explodat în aer, a declarat purtătorul de cuvânt, Avichay Adraee.

Reuters nu a putut confirma dacă cele două incidente au legătură între ele.

În ultimele luni, Israelul a intensificat loviturile asupra aeroporturilor şi bazelor aeriene siriene pentru a întrerupe utilizarea tot mai frecventă de către Iran a liniilor de aprovizionare aeriene pentru a livra arme aliaţilor din Siria şi Liban, inclusiv Hezbollahul libanez

Loviturile israeliene fac parte dintr-o escaladare a ceea ce a fost un conflict de joasă intensitate care continuă de ani de zile.

Influenţa Teheranului a crescut în Siria de când a început să-l susţină pe preşedintele Bashar al-Assad în războiul civil care a început în 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO