Business Internaţional

Sinucideri "made in China": un al 13-lea angajat al unei fabrici de electronice din China a incercat sa se sinucida

27.05.2010, 18:14 41

Un angajat al companiei Foxconn Technology din China, producatorde componente electronice pentru companii precum Apple, Dell sauHewlett-Packard, ar fi incercat sa se sinucida joi, putand devenial 13-lea angajat care s-ar fi sinucis de la inceputul acestui an,informeaza Forbes.

Politia chineza a anuntat ca barbatul a supravietuit dupa ce s-ataiat in camera de camin a fabricii. Barbatul de 25 de ani a plecatdin provincia Huan si a inceput lucrul la fabrica in urma cu doualuni.

In acest an zece muncitori ai fabricii s-au sinucis de lainceputul acestui an. Doi au supravietuit. Un al muncitor s-asinucis in ianuarie, intr-o fabrica din nordul Chinei.

Miercuri noapte un muncitor in varsta de 23 de ani s-a aruncatde la balconul caminului in care se afla, chiar la cateva ore dupace presedinte companiei Foxconn, Terry Gou, a avut o conferinta depresa in care a promis ca va avea grija sa previna eventuale altesinucideri.

Foxconn este unul din cei mai mari producatori de electronicedin lume, complexul avand o suprafata de aproape doi kilometripatrati si peste 800.000 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO