Business Internaţional

Silvio Berlusconi, cercetat penal pentru "trafic de influenţă" şi "prostituţie cu minore"

14.01.2011, 12:43 29

Procuratura din Milano a iniţiat o anchetă penală care îlvizează pe premierul Silvio Berlusconi, suspectat de trafic deinfluenţă şi "prostituţie cu minore" în cazul adolescentei deorigine marocană care afirmase că a avut relaţii intime cu el,informează Corriere della Sera, în ediţia online.

Potrivit procurorilor, Berlusconi a încercat să ascundă faptulcă a avut relaţii cu o prostituată minoră abuzând de calitatea depremier, în mai 2010, şi cerând poliţiei din Milano să oîncredinţeze pe adolescenta marocană Karima "Ruby" El Mahrougconsilierului regional Nicole Minetti (membru PdL).

Pentru trafic de influenţă, un oficial public italian riscă ocondamnare cuprinsă între patru şi 12 ani de detenţie. Berlusconieste suspectat şi de "prostituţie cu minore", infracţiune pasibilăde o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi trei ani de detenţie.

În noiembrie 2010, ministrul italian de Interne, Roberto Maroni,recunoştea că Silvio Berlusconi s-a interesat personal, printelefon, de situaţia adolescentei de origine marocană care afirmăcă a avut relaţii intime cu el, în momentul în care aceasta fusesereţinută pentru furt. Citiţi mai mult despre cercetarea penală a lui SilvioBerlusconi pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO