Business Internaţional

Sfârşitul muncii de birou: Ideea de a pune 7.000 de oameni într-o clădire va fi un lucru de domeniul trecutului

Sfârşitul muncii de birou: Ideea de a pune 7.000 de...

Autor: Eduard Ivanovici

04.05.2020, 21:48 691

Pandemia de coronavirus ar putea schimba pentru totdeauna felul în care sunt organizate instituţiile bancare, spune CEO-u Barclays, una dintre cele mai mari bănci din Marea Britanie, scrie Reuters.

Grupul bancar şi-a trimis majoritatea angajaţilor acasă sau în locaţii provizorii şi nu va mai reveni la practicile de dinainte de pandemie, conform CEO-ului Jes Stanley.

„Va exista o ajustare pe termen lung în ceea ce priveşte locaţiile... ideea de a pune 7.000 de oameni într-o clădire va fi un lucru de domeniul trecutului”, a declarat Stanley. În plus, staff-ul, incluzând aici şi investitorii bancari, ar putea lucra din filiale diferite sau din alte locaţii.

Măsurile de distanţare socială îşi vor pune puternic amprenta asupra felului în care lucrează angajaţii, cum ar fi limitarea numărului de persoane din lifturi.

„Cei mai mulţi dintre noi am experimentat problemele care vin odată cu munca efectuată la domiciliu şi simţim cum pierdem productivitatea şi conectivitatea pe care ni le oferă munca de birou”, a declarat Thomas Durels, executiv în cadrul Empire State Realty Trust din New York.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO