Business Internaţional

Senatul SUA a blocat un proiect al Casei Albe pentru crearea de locuri de muncă

Autor: Alexandra Fusoi

12.10.2011, 10:29 223

Senatul Statelor Unite a blocat, marţi, dezbaterea unui proiect al Casei Albe pentru crearea de locuri de muncă, în valoare de 447 de miliarde de dolari, însă preşedintele Barack Obama a anunţat că votul din Senat "nu înseamnă sfârşitul luptei", relatează CNN.

Proiectul, susţinut de Partidul Democrat, nu a reuşit să obţină cele 60 de voturi necesare pentru a putea intra în dezbaterea Senatului.

Preşedintele Barack Obama a afirmat că, deşi votul reprezintă o înfrângere, "nu înseamnă sfârşitul luptei" şi a anunţat că intenţionează să includă prevederile pachetului respins marţi în mai multe proiecte de lege, care ar putea fi adoptate separat.

"În următoarele zile, membrii Congresului trebuie să decidă dacă ei cred că trebuie să-i readucem în activitate pe profesori, constructori, poliţişti şi pompieri", a afirmat Obama. "Trebuie să decidă dacă ei cred că trebuie să protejăm reducerile de impozite pentru proprietarii de firme mici şi pentru americanii din clasa de mijloc sau să protejăm scutirile de impozite pentru milionari şi miliardari", a adăugat el.

Republicanii se opun categoric unei prevederi care vizează o suprataxă de 5,6 la sută pentru veniturile anuale care depăşesc 1 milion de dolari. Liderii republicani au acuzat Casa Albă că se angajează, din motive politice, într-un "război de clasă", în timp ce democraţii au apreciat că propunerea este corectă şi i-au acuzat pe republicani că îi apără pe bogaţi în detrimentul marii majorităţi a americanilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO