Business Internaţional

Şeful guvernului italian consideră că supravegherea angajamentelor Italiei de către UE şi FMI este binevenită

Autor: Anca Dumitrescu

05.12.2011, 18:28 84

Şeful guvernului italian, Mario Monti, consideră că supravegherea de către Uniunea Europeană şi FMI a respectării angajamentelor bugetare şi a reformelor economice asumate de Italia este binevenită şi o recomandă restului Europei, relatează AFP.

"Poate pentru că am făcut parte dintre cei care au exercitat supravegherea, într-un domeniu delicat al pieţei şi concurenţei, am tendinţa să o susţin. Este întotdeauna util să existe evaluări obiective", a spus Monti.

Fostul comisar european a subliniat că sugerează ca acest tip de supraveghere să aibă loc în toate ţările Uniunii Europene.

Referitor la Fondul Monetar Internaţional, Monti a indicat că este vorba de o monitorizare încurajată de Italia şi care va ţine cont de faptul că autorităţile de la Roma sunt pe cale şi în mare parte au şi aprobat planul de măsuri economice.

Monitorizarea Italiei de către UE şi FMI a fost anunţată la începutul lunii noiembrie, la încheierea summit-ului G20 de la Cannes.

Monti a declarat pe de altă parte că Uniunea Europeană trebuie să facă tot posibilul pentru a evita ca moneda euro, creată pentru a uni europenii, să nu sfârşească prin a-i diviza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO