Business Internaţional

Şeful BCE vrea o "compactare fiscală" a zonei euro

Autor: Adrian Voicu

01.12.2011, 12:08 174

Şeful Băncii Centrale Europene Mario Draghi a declarat că programul de achiziţie de obligaţiuni nu poate fi decât unul "limitat" şi că este nevoie de "o nouă compactare fiscală" în Europa pentru a putea face faţă crizei datoriilor suverane, informează Bloomberg.

Deşi în prezent BCE cumpără obligaţiunile emise de guvernele aflate în dificultate de pe pieţele secundare, "astfel de intervenţii nu pot fi decât limitate", a spus Draghi într-un discurs susţinut în faţa Parlamentului European.

"O nouă compactare fiscală ar reprezenta cel mai important semnal ce poate veni din partea guvernelor din zona euro. Vas trasa de asemenea o traiectorie clară pentru evoluţia viitoare a zonei euro", este de părere oficialul.

Prin această "compactare fiscală" oficialul BCE înţelege o cooperare mai strânsă între ţările europene şi angajamente fiscale mutuale făcute de guvernele acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO