Business Internaţional

Şeful agenţiei de rating care a avut curajul să retrogradeze SUA se retrage. Cine sunt cei care au luat decizia?

Şeful S&P se retrage de la conducerea agenţiei

Autor: Adrian Voicu

23.08.2011, 08:13 2389

Şeful agenţiei de evaluare financiară Standard & Poor's, Deven Sharma, se retrage de la conducerea firmei, informează Financial Times.

Conform surselor apropiate companiei, plecarea lui Sharma nu are nicio legătură cu retrogadarea ratingului SUA de la AAA la AA+ şi nici cu ancheta iniţiată de autorităţile americane cu privire la ratingurile acordate de agenţie obligaţiunilor ipotecare operaţiunilor în anii care s-au încheiat cu criza financiară.

Sharma va continua să fie consilier pentru proprietarul S&P, McGraw-Hill, timp de patru luni, urmând să părăsească compania la sfârşitul anului.

El va fi înlocuit la conducerea S&P de Douglas Peterson, COO al Citibank, divizia bancară a Citigroup.

Standard & Poor's este o subsidiară a trustului american de media şi furnizorului de servicii financiare McGraw-Hill, având printre acţionari BlackRock (5,3%), cel mai mare administrator de active din lume, şi Capital Group (12,3%), unul dintre cei mai mari administratori de investiţii la nivel mondial. Capital este, de asemenea, acţionar important la Moody's (16,4%), urmat de Berkshire Hathaway, vehiculul de investiţii al miliardarului Warren Buffet (13%) şi BlackRock (6,3%). Fitch este o subsidiară a French Fimalac, o companie de servicii pentru investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO