Business Internaţional

Război între instituţiile americane: Senatul SUA anchetează S&P pentru reducerea ratingului

Război între instituţiile americane: Senatul SUA anchetează S&P pentru reducerea ratingului

Autor: Vlad Popescu

09.08.2011, 11:23 1930

Comisia Bancară din SenatulStatelor Unite analizează decizia de vineri a Standard& Poor's (S&P) de a reduce pentru prima dată ratingul AAA al SUA, la AA+,a declarat pentru Reuters un consilier apropiatcomisiei.

Comisia strângeinformaţii privind decizia S&P, dar nu a hotărât încă dacă valansa o investigaţie oficială sau dacă va convoca persoane laaudieri, a adăugat sursa citată.

S&P aanunţat vineri seară că a redus ratingul de credit al Statelor Unite de la AAA laAA+, decizie fără precedent, criticată dur de guvernulamerican.

Agenţia şi-amotivat decizia acuzând temeri privind incapacitatea Washingtonuluide a reduce deficitul bugetar cu cel puţin 4.000 miliarde de dolaripe termen lung, pentru a readuce datoria de stat subcontrol.

După o dispută dură la Washington întrePartidul Democrat şi cel Republican, Congresul şi Casa Albă aunegociat un acord de reducere a deficitului bugetar cu 2.100miliarde de dolari în următorii 10 ani, considerat insuficient decătre S&P.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO