Business Internaţional

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Organizaţia de securitate nu are la dispoziţie dovezi care să indice că Rusia îi sprijină pe talibanii afgani

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg:...

Autor: Mircea Olteanu

24.05.2017, 17:15 43

"Am văzut relatări, însă nu am văzut nicio dovadă bună a sprijinului direct al Rusiei pentru talibani", a declarat Stoltenberg, înaintea summitului NATO din data de 25 mai.

Pe de altă parte, Ministerul rus de Externe a transmis că aserţiunile pe această temă au drept scop să distragă atenţia comunităţii internaţionale de la eşecurile Statelor Unite şi NATO în Afganistan, cât şi să mascheze sprijinul acestora pentru organizaţiile teroriste.

La finalul lunii martie, Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat că Washingtonul este îngrijorat în legătură cu acţiunile Moscovei în Afganistan, iar Curtis Scaparrotti, şeful Comandamentului suprem al forţelor americane din Europa, a afirmat că Rusia probabil oferă susţinere logistică insurgenţilor talibani, lucru negat categoric de Moscova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO