Business Internaţional

Se prefigureaza o noua runda in lupta lui Glazer pentru Manchester

17.11.2004, 00:00 17



Magnatul american Malcolm Glazer se pregateste sa-si reia eforturile pentru preluarea controlului asupra clubului englez de fotbal Manchester United, indormeaza BBC.



Decizia bancherilor lui Glazer, compania americana JPMorgan, de a renunta sa-l mai reprezinte parea sa faca practic imposibila perspectiva preluarii "Diavolilor rosii", insa Glazer si-a gasit repede noi sustinatori. Se pare ca acesta a intretinut negocieri cu Deutsche Bank si este posibila incheierea unei intelegeri intre cele doua parti.



Keith Harris, expert financiar in domeniul fotbalistic, a sugerat anterior ca orice tentativa de preluare a controlului asupra clubului din Manchester e putin probabil sa aiba succes, desi sumele puse in joc sunt foarte mari.



Cu toate acestea, atat Daily Mail cat si The Independent, doua cotidiane renumite din Marea Britanie, au anuntat ca Deutsche Bank s-ar putea implica in acest proiect, iar cei de la United sunt frustrati de situatia neclara care transpare din tabara lui Glazer.



Fostul presedinte al Football League, Keith Harris l-a ajutat pe miliardarul rus Roman Abramovici sa preia clubul londonez Chelsea, anul trecut. El ii consiliaza acum pe fanii lui United, care doresc sa-l opreasca pe Glazer. Dupa ce Clubul a respins oferta initiala a miliardarului american, pentru ca se baza prea mult pe bani imprumutati, Harris considera ca bancile nu-i vor imprumuta acestuia bani pentru o preluare fortata, deoarece riscurile sunt prea mari.



Glazer, care detine 28,11% din actiunile clubului, mentine presiunea, prin blocarea realegerii a trei directori ai lui Manchester. Investitia sa ar putea sa-si piarda mult din valoare daca tentativa de preluare esueaza. Pe de alta parte, daca planul ii reuseste, el se va confrunta cu opozitia continua a fanilor. Oricum ar fi, situatia lui Glazer nu este tocmai una confortabila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO