Business Internaţional

Scandal de proporţii la unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume. Şeful UEFA susţine că este cel mai grav scandal din fotbal

Scandal de proporţii la unul dintre cele mai mari...

Autor: Petru Mazilu

04.04.2023, 13:45 1234

Scandalul declanşat de acuzaţiile de corupţie de la clubul de fotbal FC Barcelona este unul dintre cele mai grave din fotbal, a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Čeferin, potrivit CNN.

UEFA a deschis luna trecută o investigaţie oficială asupra clubului Barcelona pentru o potenţială încălcare a regulilor în ceea ce priveşte plăţile efectuate de spanioli către o companie deţinută de un oficial de rang înalt.

Aleksander Čeferin a declarat că este vorba despre unul dintre cele mai grave incidente pe care le-a văzut în fotbal.

„Nu pot comenta direct acest lucru din două motive. În primul rând, pentru că avem o comisie disciplinară independentă. Şi în al doilea rând, pentru că nu am abordat această chestiune în detaliu. Cu toate acestea, pot spune ceva. Din câte ştiu, situaţia este extrem de gravă. Este atât de grav încât, în opinia mea, este unul dintre cele mai serioase din fotbal de când am fost implicat în el", a declarat Čeferin pentru ziarul sloven Ekipe SN.

Clubul Barcelona a fost acuzat de corupţie în legătură cu plăţile pe care le-a făcut către Jose Maria Enriquez Negreira, un fost vicepreşedinte al comitetului de arbitri din Spania. Recent, s-a aflat că Barca i-a plătit lui Negreira şi unei companii pe care o deţine un total de aproximativ 8 milioane de euro între 2001 şi 2018.

Un tribunal din Barcelona a stabilit că Barca, foşti oficiali ai clubului şi Negreira pot fi puşi sub acuzare pentru „corupţie", „abuz de încredere" şi „înregistrări comerciale false". Clubul şi oficialii au respins toate acuzaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO