Business Internaţional

Saudiţii abandonează sau restructurează proiecte nefinalizate de miliarde de dolari

Saudiţii abandonează sau restructurează proiecte...

Autor: Catalina Apostoiu

18.04.2017, 00:00 3648
Guvernul Arabiei Saudite cere ministerelor şi agenţiilor sale să revizuiască proiecte nefinalizate de infrastructură şi de dezvoltare economică de ordinul miliardelor de dolari în scopul suspendării sau restructurării acestora, potrivit unor surse guvernamentale citate de Reuters.
 
Multe dintre aceste proiecte au fost iniţializate în perioada de creştere puternică a preţurilor petrolului şi a cheltuielilor de stat. În urma declinului preţurilor petrolului, finalizarea acestora a devenit din ce în ce mai dificilă.
 
Oficialii vor studia fezabilitatea proiectelor din perspectiva planurilor de reformare ale guvernului, planuri al căror obiectiv priveşte diversificarea economiei ţării dincolo de exporturile de petrol, şi vor decide dacă să le suspende pe termen nedefinit sau să încearcă să eficientizeze realizarea acestora.
 
Autorităţile de la Riyadh au anunţat că sunt dispuse să înceapă implicarea sectorului privat în cadrul proiectelor pentru a diminua presiunile asupra finanţelor de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO