Business Internaţional

Sapte dintr-o lovitura! La Citigroup

27.05.2003, 00:00 9

Citigroup, cel mai puternic grup financiar din lume, a concediat sapte dintre cei mai buni analisti ai sai si a suspendat temporar activitatile de cercetare bursiera in noua sectoare, in cadrul unui amplu program de restructurare a departamentului de analiza a cursurilor bursiere, au declarat surse familiare situatiei, citate de CNN/Money.
Printre analistii concediati de la Smith Barney, divizia de investitii bancare de la Citigroup cunoscuta anterior sub numele de Salomon Smith Barney, se numara Michelle Applebaum, seful diviziei de research in domeniul minier si metalifer, si Ray Niles, cel mai bun analist in domeniul utilitatilor publice.
"Ca urmare, aria noastra de acoperire in Statele Unite s-a redus cu 117 companii, plas=nd in prezent la 70% gradul in care Smith Barney are in evidenta companiile din compozitia indicelui bursier Standard & Poor's (compus din cele mai performante 500 de companii americane)", spune Jonathan Joseph, seful activitatilor de analiza bursiera pe piata americana, intr-un document intern al bancii citat de CNN/Money.
Citigroup nu a facut comentarii, dar un purtator de cuv=nt din partea grupului a confirmat ca se fac restructurari ale activitatilor de cercetare bursiera in sensul modificarii gradului de acoperire a sectoarelor industriale, in concordanta cu noile conditii de pe piata. Banca renunta temporar la efectuarea de analize bursiere in utilitati, servicii medicale, stiinte sociale (life sciences), industrials , metale si explorari miniere, chimicale, echipamente de telecomunicatii si linii aeriene. O sursa din cadrul Citigroup spune ca activitatea de cercetare va fi consolidata in aceste sectoare si noii responsabili vor fi desemnati in circa doua luni.
Restructurarea de la Citigroup vine dupa penalizarile record de 1,4 miliarde dolari primite de 10 banci de investitii de pe Wall Street din partea autoritatilor americane.
andreea.melinte@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO