Business Internaţional

Rusii vor sa vanda actiunile a 160 de banci

04.09.2003, 00:00 14



Guvernul rus vizeaza sa obtina cel putin doua miliarde de ruble (65,5 milioane de dolari) din vanzarea unor actiuni apartinand unui numar de 160 de banci, efectuata cu scopul de a se debarasa de active care nu sunt de importanta vitala pentru stat, a declarat un oficial guvernamental.



Marat Zagidullov, seful departamentului organizatiilor financiare, de comert exterior si mass-media din cadrul Ministerului Proprietatii, a afirmat ca Executivul prevede vanzarea participatiilor la capitalul a circa 120 de banci pentru acest an. Restul actiunilor vor fi vandute anul viitor.



"Am transferat toate participatiile catre Fondul Proprietatii Federale Ruse. Acesta calculeaza in prezent preturile de pornire pentru vanzarile viitoare", a precizat Zagidullov, adaugand ca procedurile de vanzare ar urma sa fie lansate in toamna.



Fondul Proprietatii Federale Ruse este agentia de privatizare a Ministerului Proprietatii. Valoarea nominala a participatiilor se apropie de doua miliarde de ruble.



Organizatiile financiare internationale au cerut guvernului rus sa-si vanda participatiile din capitalul bancilor mari, precum numarul unu din sectorul financiar national - Sberbank.



Insa Executivul de la Moscova prevede vanzarea unui pachet de numai 0,01% din actiunile Sberbank, controlata de banca centrala, in acest an.



Dintre principalele treizeci de banci rusesti, guvernul intentioneaza sa vanda o participatie de 16,39% la capitalul Guta-Bank, 0,13% din actiunile Promsviazbank, 0,13% din actiunile Bank Moskvi, 0,37% din capitalul Vozrozhdeniie si o participatie de 0,1% la capitalul Rosbank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO