Business Internaţional

Ruşii continuă atacurile pe Dunăre: A fost lovit portul Izmail, aproape de Tulcea, vital pentru comerţul fluvial al Ucrainei. Zelensky: „Teroriştii ruşi au atacat din nou porturile, grânele şi securitatea alimentară la nivel mondial”

Ruşii continuă atacurile pe Dunăre: A fost lovit...

Autor: Valeriu Dănilă

02.08.2023, 13:35 268

Drone ruseşti au lovit portul Izmail de pe Dunăre, în apropiere de Tulcea, cauzând creşterea preţurilor grâului şi porumbului la nivel mondial, scrie Bloomberg.

Atacul a afectat instalaţiile de depozitare a cerealelor, un rezervor de combustibil şi clădiri administrative din regiunea Odesa din sud-vestul Ucrainei, a anunţat miercuri procuratura ţării. Oficiali guvernamentali au declarat că a a fost lovit portul Izmail, unul dintre cele mai mari terminale fluviale ale Ucrainei, lângă graniţa cu România.

„Teroriştii ruşi au atacat din nou porturile, grânele şi securitatea alimentară la nivel mondial”, a scris preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky pe Telegram. „Lumea trebuie să reacţioneze. Când porturile civile sunt ţinte, când teroriştii distrug în mod deliberat chiar şi silozurile, aceasta este o ameninţare pentru toată planeta.”

Rusia a intensificat atacurile asupra porturilor dunărene de când s-a retras din acordul care permitea Ucrainei să-şi exporte cereale printr-un coridor la Marea Neagră. Luna trecută a fost lovit portul Reni, care împreună cu Izmail şi Ust-Dunaisk ajută Ucraina să ocolească blocada rusă impusă în Marea Neagră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO