Business Internaţional

Rusia, membra OMC acum sau peste cativa ani

24.06.2005, 18:54 14

In cazul in care incercarea Rusiei de a deveni membra a Organizatiei Mondiale a Comertului va esua, intregul proces de aderare ar putea fi amanat cu cativa ani, a anuntat un important oficial rus, citat de The Moscow Times.

Desi Moscova face tot posibilul pentru a adera la OMC pana la sfarsitul acestui an, un numar de aspecte mai dificile ameninta succesul negocierilor.

Iar in cazul in care Rusia nu va reusi, avertizeaza un numar din ce in ce mai mare de specialisti, procesul va fi ingreunat mai ales in eventualitatea in care Ucraina va fi acceptata ca membra a OMC. Rusia poarta discutii bilaterale cu un numar de parteneri comerciali importanti, incluzand Statele Unite, de al caror accept este nevoie pentru ca Rusia sa poata accede inaintea unui summit OMC programat a avea loc la Hong Kong in luna ianuarie.

Rusia are inca o sansa clara de a adera la OMC in acest an, a declarat principalul negociator cu OMC al acestei tari, Maxim Medvedkov, insa exista o serie de obstacole, cum ar fi sectorul bancar inchis al Rusiei si problemele legate de respectarea drepturilor de proprietate intelectuala. catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO