Business Internaţional

Rusia loveşte Odesa din nou cu drone. Principalele ţinte: Instalaţii portuare şi de depozitare a cerealelor

Rusia loveşte Odesa din nou cu drone. Principalele...

Autor: Cosmin Pirv

02.08.2023, 07:31 26

Drone ruseşti au atacat miercuri dimineaţa instalaţii portuare şi de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa, incendiind unele dintre ele, a scris guvernatorul regional Oleh Kiper pe aplicaţia Telegram.

Acesta a adăugat că nu fost raportate victime.

Presa ucraineană a relatat că dronele au sosit dinspre Marea Neagră şi apoi s-au deplasat spre vest, de-a lungul fluviului Dunărea, spre Ismail, un port cheie din care grânele ucrainene sunt transportate cu barje spre portul românesc Constanţa de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe.

De asemenea, pentru prima dată de la expirarea acordului privind cerealele, mai multe nave de marfă străine au sosit duminică în portul Ismail prin Marea Neagră, a relatat presa ucraineană.

Rusia a intensificat atacurile asupra infrastructurii agricole şi portuare ucrainene după ce a refuzat să prelungească acordul privind cerealele din Marea Neagră, care permitea exporturile de cereale ucrainene, transmite Reuters.

Un alt atac rusesc de la sfârşitul lunii iulie a vizat terminalul portuar Ismail, distrugând un depozit de cereale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO