Business Internaţional

România şi Bulgaria vor colabora pentru pregătirea mandatelor lor la preşedinţia Consiliului UE

România şi Bulgaria vor colabora pentru pregătirea...

Autor: Adrian Ilie, Mediafax

31.08.2017, 18:46 119

”Cooperarea dintre România şi Bulgaria şi buna pregătire pentru preluarea primelor noastre mandate la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene reprezintă oportunităţi importante pentru ambele ţări şi depinde numai de noi să putem valorifica aceste şanse”, a declarat vicepremierul Ion Marcel Ciolacu.

Lilyana Pavlova a spus că, ţinând seama că deja Bulgaria este într-un stadiu avansat al pregătirilor, ţara sa este pregătită să împărtăşească părţii române din experienţa de până acum, precum şi din perioada mandatului la preşedinţia Consiliului UE, pe care Bulgaria o va deţine în primul semestru din 2018, iar România în primul semestru din 2019.

”Bulgaria este pregătită, la ora actuală, pentru exercitarea acestui mandat şi vă asigur de întregul nostru sprijin pentru pregătirea mandatului dvs.”, a declarat ministrul bulgar pentru pregătirea Preşedinţiei Bulgare a Consiliului Uniunii Europene adăugând că o parte dintre priorităţile ţării sale vor fi de actualitate şi în timpul mandatului României: Strategia Dunării, perspectiva europeană a Balcanilor de Vest, următorul cadru financiar multianual al Uniunii Europene şi fenomenul migraţiei.

Cei doi oficiali au abordat şi proiecte pe care România şi Bulgaria le pot dezvolta în comun în plan economic şi al energiei, care ar putea fi discutat şi la reuniunea interguvernamentală comună care va avea loc la Varna, în toamna acestui an.

La întrevederea de la Palatul Victoria a participat şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO