Business Internaţional

Rolls-Royce a ramas fara presedinte

24.06.2004, 00:00 14

Producatorul britanic de motoare pentru aviatie Rolls-Royce este nevoit din nou sa isi caute un presedinte, pentru a doua oara in mai putin de doi ani, dupa ce Euan Bird a demisionat din functia de presedinte si director al grupului, relateaza Financial Times.
Reprezentantii companiei au anuntat ca Baird, fost director executiv al Schlumberger Sema, a decis sa renunte la functia sa din cauza unei lungi convalescente, dupa accidentul vascular pe care    l-a suferit in decembrie anul trecut. Euan Bird a preluat sefia Rolls-Royce in februarie anul trecut de la Sir Ralph Robins, arhitectul grupului Rolls-Royce modern. Sir Ralph a fost presedinte din 1992 pana in ianuarie 2003, iar din 1984 a ocupat functia de managing director.
Numirea lui Baird a fost vazuta ca un lucru benefic pentru  grupul Rolls-Royce, care este mult mai mic decat Schlumberger, grupul franco-american de servicii petroliere si IT, care are o valoare de piata de 12 miliarde lire sterline, fata de numai 1,5 miliarde lire, cat valoareaza Rolls-Royce.
Pretul actiunilor Rolls-Royce nu a fost afectat de incertitudinea din cadrul conducerii  si a crescut puternic anul acesta, pana la un nivel care nu a mai fost iregistrat de dinainte de atacurile teroriste din Statele Unite din 11 septembrie 2001, pe fundalul unei cresteri sustinute a profitului anual pe anul trecut, si in conditiile unei imbunatatiri graduale a situatiei de pe pietele aerospatiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO