Business Internaţional

Rogoff: China este cea mai mare ameninţare la adresa economiei mondiale în acest moment

Rogoff: China este cea mai mare ameninţare la adresa...

Autor: Catalina Apostoiu

27.09.2016, 00:00 1564

Încetinirea economiei Chinei, a doua ca mărime din lume, reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa economiei mondiale, a avertizat Kenneth Rogoff, profesor de economie la Universitatea Harvard, potrivit CNBC. „Cred că economia încetineşte acum mult mai mult decât o indică cifrele oficiale”, a declarat Rogoff, fost economist-şef al Fondului Monetar Internaţional, pentru BBC.

China trece printr-o „importantă revoluţie politică” făcând referire la campania Beijingului împotriva corupţiei şi la eforturile autorităţilor chineze de reorientare a economiei către consum.

„Dacă vreţi să priviţi către o parte a lumii care are o problemă a datoriilor, priviţi către China. A avut parte de o creştere bazată pe credit, iar acest lucru nu durează la nesfârşit”, a adăugat Rogoff. El nu este singurul care avertizează cu privire la China. Miliardarul George Soros a avertizat că creşterea alimentată de credit a Chinei se aseamănă uimitor cu condiţiile care au dus la criza financiară din 2008.

După ani de creşteri de trei cifre, economia chineză încetineşte, iar FMI se aşteaptă ca PIB-ul ţării să avanseze cu doar 6,6% în acest an. Potrivit lui Rogoff, economia ţării înregistrează deja o aterizare destul de dură. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO