Business Internaţional

Recesiunea loveşte Asia. Singapore ar putea intra în recesiune tehnică

Recesiunea loveşte Asia. Singapore ar putea intra în...

Autor: Iulian Tenchiu

29.06.2019, 20:32 2285

Economia singaporeză s-ar putea confrunta cu o „recesiune tehnică” din al treilea trimestru, pe măsură ce situaţia comerţului mondial se înrăutăţeşte, potrivit studiului realizat de Maybank Kim Eng, scrie Bloomberg.

Pe fondul posibilei recesiuni, Maybank şi-a redus prognoza de creştere economică a statului la 1,3% de la 1,6%. Noua prognoză se află sub nivelul preconizat de guvern, care anunţa o creştere economică cuprinsă între 1,5% şi 2,5%.

Conform unui raport realizat miercuri producţia din Singapore a scăzut cu 2,4% din mai 2018, fiind o scădere mai gravă decât cea aşteptată iniţial.

Se poate vorbi despre recesiune atunci când timp de două trimestre consecutive se înregistrează o creştere negativă. Dacă recesiunea va lovi în Singapore, acest eveniment ar putea creşte şansele băncii centrale de a relaxa politica monetară în luna octombrie, potrivit economiştilor.

Singapore are o economie puterni dezvoltată, care se bazează pe economia de piaţă. Statul deţine unul dintre cel mai bune medii de afaceri din lume, iar mii de străini lucrează în multinaţionalele de acolo. De asemenea în Singapore excelează şi în real-estate, unde preţul apartamentelor ajung şi la 80.000 de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO