Business Internaţional

Reacţii diferite în PE, cu privire la moartea lui Osama ben Laden

02.05.2011, 12:33 192

Moartea lui Osama ben Laden, duminică, în Pakistan, a generatluni reacţii diferite în cadrul Parlamentului European, unde unoficial responsabil de drepturile omului şi-a exprimat regretul căliderul Al-Qaida a trebuit ucis într-o operaţiune ţintită,relatează AFP, citată de Mediafax.

Preşedintele subcomisiei pentru Drepturile Omului din Parlament,eurodeputata ecologistă finlandeză Heidi Hautala, a apreciat că arfi fost "mult mai bine dacă acesta ar fi fost adus viu în faţajustiţiei".
"Sunt convinsă că discuţia va continua, inclusiv în cadrulParlamentului European, cu privire la necesitatea de a-l ucide", aadăugat ea într-o declaraţie acordată publicaţiei electroniceEUObserver.

Preşedintele Parlamentului European, conservatorul polonez JerzyBuzek, a salutat moartea lui ben Laden.

"Ne-am trezit într-o lume mai sigură", a declarat el într-uncomunicat luni.

"Chiar dacă lupta comunităţii internaţionale împotrivateroriştilor nu s-a încheiat, a fost făcut un pas important înlupta privind Al-Qaida, pentru a aduce securitate milioanelor depersoane, creştini, musulmani şi toţi cei care cred în coabitareapaşnică", a adăugat el.

Şeful diplomaţiei belgiene, Steven Vanackere, a salutat, deasemenea, operaţiunea din Pakistan.

"Eliminarea lui Osama ben Laden, care a comandat atentateleîmpotriva turnurilor gemene din New York, este o etapă istorică înlupta împotriva terorismului", a declarat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO