Business Internaţional

Rata reală a şomajului din Statele Unite ar fi atins cel mai probabil 14,7%, cel mai înalt nivel din 1940 încoace

Rata reală a şomajului din Statele Unite ar fi atins...

Autor: Eduard Ivanovici

11.04.2020, 20:39 365

Rata reală a şomajului în Statele Unite ar fi atins cel mai înalt nivel din 1940 încoace, scrie Fortune.

Săptămâna aceasta, încă 6,6 milioane de americani şi-au depus actele de şomaj, după ce săptămâna trecută numărul crescuse cu 3,3 milioane, iar în urmă cu două săptămâni cu 6,9 milioane, potrivit Departamentului Muncii din Statele Unite.

Înainte să se ajungă la numărul actual de 16,8 milioane, nu aveau loc de muncă aproximativ 7,1 milioane de americani, cel puţin până pe 13 martie, potrivit Biroului de Statistică al Statelor Unite. În total, numărul americanilor fără loc de muncă este de 23,9 milioane, sau o rată reală a şomajului de 14,7% - cel mai înalt nivel înregistrat din anii celui de al Doilea Război Mondial până în prezent.

Rata „oficială” a şomajului este de 4,4%, crescând de la 3,5% în luna februarie, şi a fost înregistrată pe 13 martie.

Totuşi, felul în care Biroul de Statistică al Forţei de Muncă din SUA clasifică americanii drept şomeri ar putea subestima rata oficială a şomajului. Americanii sunt consideraţi şomeri doar dacă nu mai au job şi îşi caută un alt loc de muncă. Un număr de muncitori trimişi recent acasă ar putea să aştepte până vor dispărea restricţiile actuale până să îşi caute de muncă, fapt ce îi exclude fin totalul cetăţenilor şomeri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO