Business Internaţional

Putin: Al doilea tur de scrutin ar putea fi "destabilizator"

Putin: Al doilea tur de scrutin ar putea fi "destabilizatoare"

Autor: Adrian Voicu

01.02.2012, 20:07 369

Premierul rus Vladimir Putin a atenţionat că un al doilea tur de scrutin la alegerile prezidenţiale ar putea aduce "destabilizarea" după ce sondajele au indicat că el nu va reuşi să câştige preşedinţia Rusiei din primul tur, informează Bloomberg.

Putin a menţionat că este pregătit pentru un al doilea tur de scrutin dacă susţinerea sa va coborî sub 50%, procent necesar pentru câştigarea alegerilor în primul tur, spunând în faţa unor studenţi din Moscova că nu ar fi pariat pe câştigarea alegerilor dacă nu ar fi ştiut sigur că va câştiga.

O a doua rundă ar putea aduce "o anumită destabilizare, o continuare a luptei politice", spune Putin. "Sunt pregătit pentru asta".

Liderul rus, în vârstă de 59 de ani, este puternic criticat fiind acuzat că a fraudat alegerile parlamentare din 4 decembrie.

Fitch Ratings a decis reducerea perspectivei ratingului BBB al Rusiei de la perspectivă pozitivă la stabilă la 16 ianuarie, subliniind "riscurile asociate modelului politic al Rusiei".

Putin ar primi 49% din voturile ruşilor în martie, conform unui sondaj realizat în perioada 21-22 ianuarie de agenţia rusă de sondare publică VTsIOM. Acest procent este în scădere faţă de săptămâna anterioară, când era estimat un procent de 52%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO