Business Internaţional

Proverbul „Ai carte, ai parte” nu mai este doar un mit: Un fost profesor din India a devenit cel mai nou miliardar

Proverbul „Ai carte, ai parte” nu mai este doar un...

Autor: Iulian Tenchiu

10.08.2019, 18:25 4213

​Byiju Raveendran, un fost profesor din India, a devenit cel mai nou miliardar al ţării, după ce a dezvoltat în aproape şapte ani o aplicaţie educativă, evaluată la aproape şase mld. dolari, scrie Bloomberg.

Dezvoltatorul aplicaţiei s-a alăturat elitei miliardarilor după ce Think&Learn Pvt, compania sa, a obţinut o finanţare de 150 mil dolari la începutul lunii iunie. În urma rundei de finanţare, compania a fost evaluată la 5,7 mld. dolari. Raveendran deţine 21% din acţiunile aceste companii, potrivit unor surse din interiorul companiei.

Finanţarea a venit după ce compania a anunţat că va colabora cu Walt Disney Co., pentru a aduce Byju( aplicaţia companiei) în SUA până la începutul anului 2020. Disney se va folosi de aplicaţia proaspătului miliardar pentru a îi învăţa pe elevii claselor primare matematica şi engleza. Cei mici vor fi asistaţi în procesul de învăţare de unele dintre cele mai celebre personaje create de Disney, printre care se numără Simba din arhicunoscuta animaţie „The Lion King” şi Anna din „Frozen”. Aceleaşi personaje legendare se vor regăsi şi in jocurile, poveştile şi testele interactive, prin intermediul cărora cei mici vor învăţa mai uşor engleza şi matematica, mai notează Bloomberg.

„Copiii din întreaga lume îi cunosc pe Simba sau Moana, aceste personaje le captează atenţia înainte de a începe procesul de invăţare”, a declarat Byiju Raveendran, CEO-ul companiei Think&Learn Pvt.

Ţara lui Byiju Raveendran se confruntă cu o perioadă dramatică în care sunt create şi distruse marile averi. În India au început să apară tot mai mulţi antreprenori self-made, care îngroaşă rândurile elitei de miliardari, şi care transformă India în ţara cu cea mai rapidă creştere a populaţiei ultra-bogate din lume. Raveendran şi-a câştigat locul în rândul acestei elite mai ales datorită faptului că a făcut eforturi extraordinare pentru dezvoltarea educaţiei online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO