Business Internaţional

Protestele din Ucraina iau amploare. Sunt aşteptate noi ciocniri violente la Kiev

Protestele din Ucraina iau amploare. Sunt aşteptate noi...

Autor: Gândul

23.01.2014, 21:50 1544

Confruntări violente între manifestanţi şi poliţişti la Kiev, tensiunea crescând în cursul zilei de joi când aceştia au fost despărţiţi despărţiţi de o baricadă de pneuri incendiate. Criza politică din Ucraina se adânceşte pe zi ce trece. Cinci protestatari au murit în confruntările cu forţele de ordine produse miercuri , iar alţi aproximativ 300 au fost răniţi. Opoziţia i-a adresat un ultimatum până joi seara preşedintelui Viktor Ianukovici, pe care l-a ameninţat cu declanşarea unei ofensive în cazul în care nu oferă concesii manifestantilor proeuropeni care au cerut organizarea de alegeri anticipate. 

STREAMING LIVE DIN PIAŢĂ

Uniunea Europeană s-a declarat "şocată" de violenţele din Ucraina, avertizând Kievul cu "posibile acţiuni" şi "consecinţe" asupra relaţiilor bilaterale, iar Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a anunţat că se va deplasa săptămâna viitoare la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele Viktor Ianukovici şi cu liderii opoziţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO