Business Internaţional

Programul de preschimbare a obligaţiunilor Greciei începe în august

Programul de preschimbare a obligaţiunilor Greciei începe în august

Autor: Marius Oncu

26.07.2011, 15:09 232

Procedurile de preschimbare voluntară a obligaţiunilor statuluielen, deţinute de investiori privaţi, pentru titluri cu maturitatemai lungă vor începe în august, a anunţat, marţi, un oficial dinMinisterul de Finanţe de la Atena, citat de Reuters.

Creditorii privaţi ai Greciei vor accepta o pierdere de 21% înprivinţa plasamentelor în obligaţiuni ale Greciei, parte a uneicontribuţii de 37 de miliarde de euro la un pachet de ajutorfinanciar convenit de statele din zona euro la o reuniune săptămânatrecută.

"În zilele următoare, vor avea loc în colaborare cu Institutulpentru Finanţe Internaţionale discuţii care să contureze proceduraexactă care va fi urmată, astfel încât investitorii în obligaţiuniale Greciei să alegă una dintre cele patru opţiuni şi să se treacăla o preschimbare a obligaţiunilor. Această procedură va începe înaugust", a spus secretarul de stat din Ministerul de FinanţeFilippos Sachinidis, pentru postul de televiziune Mega TV.

Institutul pentru Finanţe Internaţionale, organizaţie de lobby asectorului bancar, a estimat o participare de circa 90% înprogramul derulat pe baze voluntare, care oferă băncilorposibilitatea de a preschimba instrumente financiare emise destatul elen cu obligaţiuni noi, cu maturitate de până la 30 deani.

Oficialii vor să deruleze repede preschimbarea obligaţiunilor,pentru a reduce perioada în care Grecia s-ar afla în defaultparţial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO