Business Internaţional

Profitul Commerzbank a crescut de patru ori in trei luni

25.07.2000, 00:00 14



Banca germana Commerzbank, care urmareste consolidarea pozitiei sale in contextul negocierilor de fuziune cu Dresdner Bank, a anuntat ieri ca profitul inainte de impozitare obtinut in al doilea trimestru a crescut de patru ori datorita veniturilor obtinute din vanzarea de actiuni ale companiei sale de brokeraj online si majorarii incasarilor din comisioane.

Commerzbank, care este a cincea mare banca din Germania, a comunicat ca profitul sau brut in al doilea trimestru a urcat la 1,3 miliarde de euro (1,2 miliarde de dolari) fata de 326 milioane de euro in perioada similara a anului trecut. In urma vanzarii unui pachet de actiuni detinute la Comdirect Bank, Commerzbank a incasat 834 de milioane de euro.

"Ne consideram bine pregatiti pentru a infrunta provocarile aparute prin schimbararile survenite in mediul bancar german", a declarat directorul executiv al Commerzbank, Martin Kohlhaussen.

Cu doua luni in urma Commerzbank a inceput negocierile cu Dresdner legate de o posibila alianta, iar raportarea rezultatelor obtinute in prima jumatate a anului are ca scop sublinierea potentialului pe care il detine, in conditiile in care cele doua banci germane nu au ajuns la un consens in ceea ce priveste sumele la care sunt evaluate activele lor.

Bancile germane rivale au inceput deja sa se extinda, exemplul notabil fiind cel al HypoVereinsbak, care a decis la sfarsitul saptamanii trecute sa preia Bank Austria pentru suma de 7,8 miliarde de euro.

Actiunile Commerzbank au crescut de la inceputul anului cu 4%, ceea ce inseamna ca in prezent activele bancii au o valoare de piata de 19,2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO