Business Internaţional

Profitul Bayer ajunge la 452 mil. euro in T2

30.08.2006, 18:32 13

Bayer, cel mai mare producator de medicamente al Germaniei - care luna trecuta a achizitionat grupul Schering -, a raportat o crestere cu 11 procente a profitului inregistrat pe trimestrul al doilea (T2), scrie Bloomberg.
Profitul net al companiei a avansat pana la 579,7 milioane de dolari (452 mil. euro) de la 406 mil. euro, nivel inregistrat in perioada similara a anului trecut. Vanzarile Bayer au crescut cu 5,8%, pana la 7,1 mld. euro.
Directorul executiv al companiei, Werner Wenning, si-a dublat estimarile privitoare la cresterea diviziei de sanatate, declarand ca va elimina in jur de 1.500 de locuri de munca din cadrul diviziei de produse chimice utilizate in agricultura, divizie ce inregistreaza rezultate sub asteptari. Conform declaratiilor lui Wenning, cresterea companiei se va baza pe medicamentul Nexavar, un medicament din noua generatie de medicamente utilizate in tratamentul cancerului, si pe medicamentul Betaseron al companiei Schering, utilizat in tratarea sclerozei multiple.
Bayer, care a renuntat anul trecut la operatiunile nerentabile din domeniul produselor chimice, dezvolta inca erbicide, fungicide si seminte, pe langa produsele farmaceutice. Divizia respectiva, cunoscuta sub numele de Bayer CropScience, a inregistrat rezultate slabe pe fondul scaderii cererii de fungicide generate de seceta din Brazilia. Divizia nu va reusi probabil sa atinga tinta de crestere lansata pentru intregul an.
In ultimele doua trimestre, Bayer s-a confruntat cu un declin al profitului pe fondul provizioanelor pentru litigii si al costurilor legale ale diviziei de materiale plastice.
Wenning s-a luptat cu Merck, un alt producator german de medicamente, pentru a achizitiona compania Schering cu scopul de a intari divizia de servicii de sanatate a Bayer.
Bayer intentioneaza sa genereze aproape jumatate din venituri din serviciile de sanatate, in crestere de la circa 33% in prezent.
Costurile integrarii companiei Schering se ridica la aproximativ 1 miliard de euro, conform estimarilor Bayer. In urma tranzactiei vor fi promovate doua produse Schering: contraceptivele Yasmin si medicamentul Betaseron.
Pe 25 iulie, Schering raporta o scadere cu 28 de procente a profitului inregistrat pe trimestrul al doilea, pe fondul cheltuielilor legate de incercarile sale de a se apara in fata preluarii sale de catre compania rivala Merck.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO