ZF 24

Seful AIG vrea sa plece la doar trei luni de la preluarea functiei, pentru ca statul i-a limitat salariul

Problemele AIG nu se mai termina: seful firmei ameninta ca va demisiona, la doar trei luni de la venire
11.11.2009, 21:38 28

Robert Benmosche (foto), CEO-ul American International Group(AIG), a declarat membrilor boardului companiei ca s-ar putearetrage din aceasta pozitie la numai trei luni de la desemnarea sala conducerea asiguratorului controlat de guvern, scrie cotidianulde business The Wall Street Journal.

Benmosche a fost totusi de acord sa se mai gandeasca asupra acesteidecizii dupa ce alti membri ai boardului s-au aratat socati deacest anunt. CEO-ul resimte presiunea restrictiilor impuse desupraveghetorii guvernamentali ai companiei, in special in ceea cepriveste platile acordate executivilor. Benmosche a mai fost o datape punctul de a parasi compania, in august, inainte ca pachetul saude plati sa fie aprobat oficial de Kenneth Feinberg, cel caresupravegheaza sistemul de plati. Plecarea lui Benmosche ar afectaserios AIG, care se lupta sa-si mentina operatiunile stabile siangajatii motivati. Un nou CEO ar fi al treilea in cadrul AIG de labailout-ul din septembrie 2008 si al cincilea in mai putin de 18luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO