Business Internaţional

Probleme la cel mai înalt nivel: Hackerii ruşi au pătruns anul trecut în reţelele de electricitate din SUA

Probleme la cel mai înalt nivel: Hackerii ruşi au...

Autor: Mircea Olteanu

24.07.2018, 07:59 183

Atacurile cibernetice au fost prima oară detectate în primăvara anului 2016 şi au continuat şi în cursul anului 2017, potrivit publicaţiei americane, care citează oficiali din cadrul Departamentului american pentru Securitate Internă.

WSJ mai relatează că atacurile au fost comise de hackeri care lucrau pentru un grup susţinut de statul rus, cunoscut anterior drept Dragonfly sau Energetic Bear. Oficialii citaţi au mai afirmat că atacurile probabil vor continua.

Este posibil ca unele companii care au fost vizate de atacuri nici să nu ştie că au fost victime ale hackerilor ruşi, întrucât hackerii au folosit datele de identificare ale unor angajaţi reali pentru a pătrunde în calculatoarele care controlează reţelele, relatează WSJ.

Începând din 2014, Departamentului american pentru Securitate Internă a avertizat companiile de utilităţi că ar putea fi vizate de hackeri ruşi.

Moscova a negat că ar fi atacat "infrastructura critică" din Statele Unite.

Departamentului american pentru Securitate Internă a refuzat pentru moment să comenteze informaţiile date publicităţii de WSJ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO