Business Internaţional

Probleme în lumea auditului: KPMG îngheaţă salariile a 12.000 de angajaţi din Marea Britanie

Probleme în lumea auditului: KPMG îngheaţă salariile...

Autor: Valeriu Dănilă

24.11.2023, 16:45 2919

KPMG a decis să îngheţe salariile a 12.000 de angajaţi din UK, pe măsură ce compania se confruntă cu o scădere a cererii pentru serviciile sale, scrie Financial Times.

Directorii companiei de audit au transmis angajaţilor în ultimele săptămâni că aceştia nu vor primi măriri salariale în acest, decât în cazul în care sunt promovaţi.

Decizia vine la doar câteva zile după ce KPMG a decis să înceapă o nouă rundă de concedieri.

Angajaţii companiilor din Big Four (Deloitte, EY, KPMG, PwC) primesc de obicei creşteri salariale anule. Inflaţia din Marea Britanie a ajuns la 4,6% în octombrie, ceea ce înseamnă o scădere a veniturilor în termeni reali.

Bonusurile vor fi, de asemenea, reduse, angajaţii diviziei de tax and legal urmând să primească doar 55% din primele obişnuite.

„Pentru a obţine şi păstra cei mai talentaţi lucrători, ne comparăm salariile cu media industriei în fiecare an pentru a ne asigura că rămânem competitivi pe măsură ce continuăm să investim în oameni”, a arătat compania într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO