Business Internaţional

Probleme grave în Suedia: Creşterea economică este afectată de intensificarea criminalităţii în societate. „Dacă te uiţi la ţările în care lumea nu are încredere nu vei vedea creştere economică semnificativă”

Probleme grave în Suedia: Creşterea economică este...

Autor: Valeriu Dănilă

05.12.2023, 16:19 13750

Problemele tot mai presante ale Suediei legate de violenţa între infractori şi atentatele cu bombă riscă să afecteze potenţialul pe termen lung al ţării, este de părere guvernatorul băncii centrale într-un interviu pentru FT.

Erik Thedéen a explicat că unul dintre cele mai mari atuuri ale Suediei este acela că oamenii au încredere unii în alţii, dar şi în autorităţi, situaţie care s-ar putea schimba din cauza atentatelor teroriste şi a violenţei intre ganguri.

„Este un potenţial pericol pentru creşterea economică pe termen lung a Suediei. Dacă te uiţi la ţările în care lumea nu are încredere nu vei vedea creştere economică semnificativă”, a explicat acesta.

Nivelul ridicat de încredere din societate a acţionat ca un „buffer” în economie şi este „un activ foarte important când vorbeşti despre productivitate şi creştere economică”, mai adaugă Erik Thedéen.

Dacă încrederea dispare companiile vor fi nevoite să suporte costuri suplimentare privind securitatea, iar „avocaţii vor trebui să se uite prin fiecare tranzacţie, în locul unei simple strângeri de mână”, conchide guvernatorul Riksbank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO