Business Internaţional

Probleme în Big Four: EY a primit interdicţia de a mai lucra cu noi clienţi listaţi pe bursă în Germania, după ce nu a reuşit să prevadă falimentul Wirecard. CEO-ul EY Germania, Andy Baldwin: „Nu este un audit de care EY Germania este mândră”

Probleme în Big Four: EY a primit interdicţia de a mai...

Autor: Valeriu Dănilă

04.04.2023, 15:06 486

Compania de audit EY a primit interdicţie în a lucra cu noi clienţi listaţi pe bursă în Germania timp de 2 ani, ca urmare a eşecului companiei de a prevedea colapsul Wirecard, titrează Financial Times.

Hotărârea Aspas, autoritatea de supreveghere a auditorilor din Germania, vizează şi amendarea companiei de audit pentru neregulile găsite.

Referindu-se la decizie, CEO-ul Andy Baldwin a comentat într-un document intern că: „Nu este un audit de care EY Germania este mândră”.

„Interdicţia de doi ani este o sancţiune destul de severă pe care nu am mai văzut-o până acum în Germania”, a declarat Klaus-Peter Naumann, preşedintele Institutului de Auditori Publici IDW din Germania.

Wirecard a intrat în insolvenţă în iunie 2020, într-unul dintre cele mai mari scandaluri contabile din Europa, după ce a ieşit la iveală că jumătate din veniturile companiei plus o sumă de 1,9 miliarde de dolari nu au existat. Wirecard a fost auditată timp de ani de zile de EY.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO