Business Internaţional

Probabil că nu v-aţi fi aşteptat la o condiţie ca aceasta de la FIFA: Berea TREBUIE să fie vândută la campionatul mondial

Probabil că nu v-aţi fi aşteptat la o condiţie ca aceasta de la FIFA: Berea TREBUIE să fie vândută la campionatul mondial din Brazilia

Autor: Radu Racu

23.01.2012, 16:56 1447

Dreptul de a vinde bere trebuie asigurat cu orice preţ la Cupa Mondială din Brazilia, în ciuda legislaţiei locale care interzice vânzarea şi consumul de băuturi alcoolice la stadioane, insistă oficiali ai FIFA prezenţi zilele acestea la Rio pentru a susţine o rezoluţie juridică în acest sens, scrie BBC.


Secretarul General al FIFA, Jerome Valcke, se află într-o vizită oficială în Brazilia pentru a face presiuni ca noua lege a sănătăţii care se discută în prezent în legislativul statului sud-american să includă o derogare pentru vânzările de bere pe perioada desfăşurării Cupei Mondiale.


Brazilia a interzis consumul de băuturi alcoolice la meciurile de fotbal în anul 2003 pentru a reduce violenţele dintre suporteri. Măsurile au avut un impact redus pentru că s-a constatat că oameni tind să rămână mai mult pe străzi după meciuri în aşteptarea deschiderii barurilor, sporind astfel riscul de manifestări violente. Noul ministru al sănătăţii susţine menţinerea prevederii şi în cadrul noii legi a sănătăţii.

Aproape jumătate dintre români au preferat bere de Sărbători

"Băuturile alcoolice fac parte din Cupa Mondială de Fotbal. Mă scuzaţi dacă par puţin arogant dar nu negociem acest lucru. Dreptul de a vinde bere ar trebui garantat prin lege", a declarat Valcke în Brazilia.


Valcke şi-a manifestat nemulumirea că disputa privind consumul de băuturi alcoolice trenează de cinci ani, de când Brazilia a fost desemnată gazdă a turneului final mondial din 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO