Business Internaţional

Primul terminal privat de produse petroliere din Bulgaria

27.07.2007, 18:33 41

Producatorul bulgar de lubrifianti Prista Oil si subsidiara din Bulgaria a Marine Anti-pollution Enterprise (MAPE), vor investi aproximativ 7 milioane de euro intr-un port destinat produselor petroliere in Varna.
Milen Boichev, directorul general al MAPE, si primarul din Varna au inaugurat miercuri santierul. Terminalul privat ce va fi folosit pentru depozitarea uleiurilor rafinate se va situa pe malul lacului Varna si va ocupa o suprafata de 2,9 hectare. Capacitatea terminalului in primii trei ani de functionare va fi de 50.000-100.000 de tone si este planuit ca in urmatorii 10 ani aceasta sa ajunga la 150.000-200.000 de tone. Investitia va fi amortizata in zece ani, a declarat Boichev. Prisma Oil si MAPE vor dezvolta aici un centru logistic ce va deservi zona de la sud de Odessa, unde producatorul de lubrifianti detine un port din mai 2004. Noul terminat din Varna va deveni punct de tranzit pentru marfurile destinate Europei Centrale si de Est. Orasul-port Varna a inregistrat o crestere importanta a preturilor in cel de-al doilea trimestru la proprietatile imobiliare de 1.750 leva (895 euro) pe metrul patrat, in crestere cu 3,9 procente fata de valoarea din primele trei luni, urmat de capitala Bulgariei, Sofia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO