Business Internaţional

Prima medalie din istoria tenisului românesc la RIO: Florin Mergea şi Horia Tecău au cucerit argintul la Jocurile Olimpice

Prima medalie din istoria tenisului românesc la RIO:...

Autor: Iulian Coşuleţu

13.08.2016, 05:27 83

După aproape 2 ore şi jumătate de tenis la cel mai înalt nivel, Horia Tecău şi Florin Mergea au fost învinşi în finala de dublu cu 6-2, 3-6, 6-4 de spaniolii Nadal şi Lopez. Perechea din România, a cincea pe lista capilor de serie la începutul competiţiei a început ezitant meciul şi a cedat cu primul set, scor 2-6, după două ce, spaniolii au câştigat patru game-uri consecutive de la 2-2.

Situaţia s-a inversat în manşa secundă. Mergea şi Tecău au servit mult mai bine şi au câştigat pe serviciul advers la 2-1 şi a conservat avantajul până la final,impunându-se cu 6-3.

Tecău şi Mergea au făcut break în game-ul şapte din decisiv, apoi au salvat două mingi de meci ale adversarilor, însă n-au mai avut succes şi la a treia minge de meci, iar Rafael Nadal şi Marc Lopez s-au impus, cu 6-2, 3-6, 6-4, iar perechea din România a cucerit medalia de argint la această ediţie a Jocurilor Olimpice şi prima din istoria tenisul românesc la competiţia supremă.

Rafael Nadal devine campion olimpic şi la dublu, după ce în 2008 cucerea aurul la simplu, la Jocurile Olimpice de la Beijing. Medalia de bronz a fost adjudecată de americanii Johnson şi Sock.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO