Business Internaţional

Prim-ministrul britanic Boris Johnson: Vom ieşi din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie „orice ar fi”

Prim-ministrul britanic Boris Johnson: Vom ieşi din...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

30.07.2019, 16:29 431

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat marţi în cadrul unei conversaţii telefonice cu omologul său irlandez, Leo Varadkar, că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie „orice ar fi”, conform Reuters

„Prim-ministrul a explicat clar că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie orice ar fi”, se menţionează într-un comunicat emis de biroul prim-ministrului britanic în urma discuţiei telefonice dintre cei doi lideri.

„Prim-ministrul a transmis că Guvernul va accepta orice negocieri care au loc cu determinare, energie şi în spiritul prieteniei. A explicat clar că preferă să părăsească Uniunea Europeană cu un acord, dar trebuie să fie un acord care elimină backstop-ul”, conform comunicatului.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO