Business Internaţional

Preţurile vilelor de pe insulele greceşti cad şi cu 45%

Preţurile vilelor de pe insulele greceşti cad şi cu 45%
28.07.2010, 15:27 21

Locuinţele construite pe cele peste 1.000 de insulele greceşti,în trecut foarte căutate de milionarii din întreaga lume, au ajunsîn prezent să aibă preţuri de vânzare cu până la 45% mai mici, pefondul crizei economice cu care se confruntă Grecia, scrieBloomberg.

Drept exemplu, publicaţia americană vorbeşte despre o vilăconstruită parţial pe insula Mikonos, cunoscută pentru petrecerilenocturne de pe plajă. Vila este scoasă la vânzare pentru 2 milioanede euro, după ce preţul a fost redus cu 500.000 de euro de cătrefirma imobiliară care intermediază tranzacţia. Aceeaşi firmă esteîn căutarea unor clienţi doritori să cumpere o locuinţă cu treidormitoare, situată pe insula Corfu, la un preţ de 750.000 de euro,după ce preţul acesteia a fost scăzut de la 1,4 milioane euro. Pânăacum nu s-au găsit doritori.

Grecia se bazează pe 110 miliarde de euro din partea UniuniiEuropene pentru a putea ieşi din criză, premierul elen GeorgePapndreou fiind nevoit să mărească taxele, în special cele impusebogaţilor şi celor care deţin proprietăţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO