Business Internaţional

Preţurile petrolului de prăbuşesc

Preţurile petrolului de prăbuşesc

Autor: Bogdan Cojocaru

22.06.2017, 00:00 860

Preţurile petrolului au întrat în teritoriul „bear“, prăbuşindu-se cu 20% de la începutul anului, cea mai slabă evoluţie din 1997 încoace. Optimismul investitorilor este la cel mai redus nivel din istorie, scrie CNBC. 

„Este ca sub un cuţit care cade, n-am mai văzut o atmosferă atât de pesimistă până acum“, spune Amrita Sen, analist la Energy Aspects. „Am avut clienţi care ne scriau că tranzacţionează petrol de 20 - 30 de ani şi că nu au mai vazut aşa ceva.“ Actualul declin al preţurilor pare să aibă la bază neîncrederea investitorilor că membrii OPEC şi din afara cartelului producătorilor de ţiţei îşi vor respecta angajamentul de a reduce producţia globală. Recent, Nigeria şi Linia, state din OPEC exceptate din acord, au anunţat creşterea producţiei.

Producţia OPEC, organizaţie cu 14 membri, a urcat în mai datorită creşerilor din Nigeria, Libia şi Irak. Ieri, petrolul destinat pieţei americane se tranzacţiona cu 43 de dolari barilul, iar Brentul, referinţa internaţională, cu 45,6 dolari barilul. Analiştii spun că petrolul american ar putea aluneca sub 40 de dolari pe baril pe termen scurt.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO