Business Internaţional

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că războiul nu e în impas şi că e nevoie de mai mult ajutor pentru apărarea aeriană

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că...

Autor: Laura Buciu

04.11.2023, 20:19 35

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a negat sâmbătă că războiul cu Rusia a ajuns într-un „impas” şi a declarat că este nevoie de mai multă muncă cu aliaţii pentru a consolida apărarea aeriană, scrie Reuters.

Comentariile ui Zelenski au fost făcute la câteva zile după ce comandantul suprem al Ucrainei, generalul Valeri Zaluzhni, a declarat că războiul se îndreaptă spre o nouă etapă de lupte statice şi de uzură, o fază care ar putea permite Moscovei să îşi refacă puterea militară.

„Astăzi timpul a trecut şi oamenii sunt obosiţi. Dar nu este vorba de un impas”, a declarat Zelenski în timpul unei conferinţe de presă cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată în vizită.

„Rusia controlează cerul. Nouă ne pasă de armata noastră”.

Zelenski a recunoscut că au existat dificultăţi în acest război, aflat acum în a 21-a lună, şi că Kievul nu a obţinut încă succese majore în contraofensiva sa.

Dar el a spus că trupele ucrainene nu au altă alternativă decât să continue să lupte şi că au nevoie de mai mult sprijin din partea aliaţilor occidentali, în special în ceea ce priveşte apărarea aeriană.

Forţele ucrainene au făcut progrese lente prin câmpurile vaste de mine ruseşti într-o contraofensivă care a început în est şi sud la începutul lunii iunie, dar Rusia a ripostat dur în est.

Trupele ruseşti organizau numeroase atacuri în apropiere de Avdiivka, Lyman şi Mariinka în estul regiunii Doneţk, a declarat armata ucraineană în actualizarea sa zilnică.

Forţele ucrainene îşi continuau înaintarea în sud-est spre Marea Azov, a adăugat raportul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO