Business Internaţional

Preşedintele Serbiei atacă Twitter pentru etichetarea organizaţiilor media pe care le controlează

Sursa foto:AFP

Sursa foto:AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

23.08.2021, 00:00 40

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic s-a comparat cu Donald Trump ca politician victimizat de Twitter după ce platforma de socializare a luat decizia de a eticheta drept „proguvernamentale“ multe dintre organizaţiile media care îl susţin.

„Abia aştept ca Twitter să-mi suspende contul pentru a deveni un alt Trump“, a spus Vucic la postul public de radio şi televiziune RTS  după ce Twitter a început să eticheteze profilurile media guvernamentale din Serbia ca „media care cooperează cu guvernul sârb“.

Potrivit ziarului Danas, eticheta apare la tabloidul Kurir, la First TV, RTS, agenţia Tanjug, Serbian Telegraph, ziarul Politika, Happy TV, Pink TV, tabloidul Informer şi postul de radio B-92. Vucic a încercat, de asemenea, să riposteze reproşând Twitter că nu a etichetat drept proguvernamental Vocea Americii sau BBC, despre care a spus că sunt plătite de guvernele din SUA şi Marea Britanie în timp ce instituţiile media din Serbia etichetate nu au fost finanţate de la bugetul de stat.

Twitter a explicat că etichetele oferă un context suplimentar despre conturile care sunt controlate de anumiţi reprezentanţi oficiali ai guvernelor, de entităţi media afiliate la stat şi de persoane fizice strâns asociate cu acele entităţi. Vucic a fost ministrul informaţiilor şi propagandei într-unul din guvernele dictatorului Slobodan Miloşevici, unul dintre responsabilii sângeroaselor războaie iugoslave.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO