Business Internaţional

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat noi memorandumuri de cooperare cu Portugalia în domeniul economic

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat noi...

Autor: Petru Mazilu

07.10.2023, 16:35 32

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat sâmbătă că vor fi semnate noi memorandumuri de cooperare cu Portugalia în domeniul economic. Anunţul a fost făcut din Portugalia, acolo unde Iohannis face o vizită oficială.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că „într-un context complicat, marcat de agresiunea rusă împotriva Ucrainei, cooperarea dintre ţările noastre în plan securitar, economic şi cultural pot spune că a fost şi rămâne exemplară”.

„Avem un potenţial de dezvoltare”, a adăugat preşedintele Iohannis, care a enumerat câteva domenii de interes, precum economia, educaţia, cultură şi digitalizarea.

Şeful statului a anunţat că luni vor fi semnate noi documente care vor aprofunda cooperarea dintre România şi Portugalia.

„De altfel, chiar luni vor fi semnate două Memorandumuri de cooperare în domenii importante: energie şi cooperare economică, inclusiv investiţii”, a anunţat Klaus Iohannis.

Liderii celor două state au mai vorbit despre războiul din Ucraina şi despre comunitatea de români din Portugalia.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, face, în perioada 6-9 octombrie, o vizită de stat în Republica Portugheză, la invitaţia Preşedintelui Marcelo Rebelo de Sousa. Sâmbătă, 7 octombrie, preşedintele României a fost primit de preşedintele Portugaliei la Lisabona.

În cadrul vizitei, Iohannis va avea şi o întrevedere cu prim-ministrul António Costa, discuţii cu preşedintele Adunării Republicii, Augusto Santos Silva, şi cu membri ai Parlamentului. De asemenea, Klaus Iohannis va vizita Palatul municipalităţii Lisabona, unde va avea o întrevedere cu primarul Carlos Moedas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO