Business Internaţional

Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, l-a decorat pe actorul Florin Piersic

Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, l-a decorat pe...

Autor: Departamentul Politic

27.01.2016, 08:15 126

Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a semnat decretul prin care i se acordă lui Florin Piersic titlul onorific de "Artist al Poporului", titlul fiind oferit pentru activitatea sa şi pentru contribuţia la relaţiile culturale bilaterale, cu doar o zi înainte ca actorul să împlinească 80 de ani.

"Titlul i-a fost acordat domnului Florin Piersic în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei scenice, pentru succese remarcabile în activitatea de creaţie şi contribuţie substanţială
la aprofundarea relaţiilor culturale dintre România şi Republica Moldova", se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei R. Moldova, remis MEDIAFAX.

Actorul Florin Piersic va fi aniversat, miercuri, pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, la împlinirea vârstei de 80 de ani, printr-un spectacol intitulat "Nu-ntreba câţi ani am", pentru care s-au epuizat toate biletele.

Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, şi a jucat de-a lungul carierei în numeroase filme, printre care "Mihai Viteazul", "Drumul oaselor", "Pintea", "Columna", dar şi în piese de teatru.

Actorul a fost decorat, printre altele, cu Ordinul Meritul Cultural în 1967, iar în anul 2002, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO