Business Internaţional

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a suspendat Summitul UE de la Bruxelles

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a...

Autor: Marinela Sarbu

01.07.2019, 05:18 428

Summitul UE care se desfăşoară duminică la Bruxelles a fost suspendat de către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat pe Twitter purtătorul de cuvânt al Consiliului, Preben Aamann.

''Summitul UE a fost suspendat de către preşedintele Consiliului European. Tusk va organiza acum întâlniri blaterale cu liderii. Summitul UE se va relua după terminarea întâlnirilor bilaterale", a scris Aamann pe Twitter.

Liderii sunt programaţi să se reunească la ora 1:00 dimineaţa (ora 2:00, ora României), au declarat pentru POLITICO doi diplomaţi UE.

Liderii statelor membre din Uniunea Europeană s-au reunit duminică la Bruxelles, unde vor discuta despre desemnarea şefilor principalelor structuri de conducere.

Liderii europeni trebuie să desemneze şefi pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European, Banca Centrală Europeană şi un Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate.

Donald Tusk are programate întâlniri cu fiecare dintre lideriii UE, în timp ce Timmermans se întâlneşte la rândul său cu unii dintre aceştia.

Cehia şi Slovacia se opun în continuare propunerii ca socialistul Frans Timmermans să devină preşedinte al Comisiei Europene, a declarat pentru POLITICO un diplomat european.

Premierul irlandez Leo Varadkar a fost vehiculat în discuţiile preşedintelui Consiliului Europei, Donald Tusk, cu liderii UE ca fiind un potenţial candidat la preşedinţia Comisiei Europene, dar Varadkar a spus că nu doreşte această funcţie, potrivit unui diplomat european.

Întâlnirile bilaterale dintre Donald Tusk şi liderii UE s-au încheiat.

"Theresa May tocmai a părăsit întâlnirea cu Tusk", a declarat un diplomat european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO