Business Internaţional

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel: Europa ar trebui să se deschidă pentru ruşii care fug de Rusia

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel:...

Autor: Andreea Tobias

24.09.2022, 13:26 31

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a îndemnat Europa să dea dovadă de "deschidere faţă de cei care nu doresc să fie instrumentalizaţi de Kremlin" şi să se deschidă pentru ruşii care fug de Rusia.

Comentariile au fost făcute în urma discursului lui Michel la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite de la New York, vineri, şi vin înaintea unei întâlniri cheie a ambasadorilor UE, care va avea loc luni, în cadrul răspunsului integrat al UE la crizele politice (IPCR), relatează Politico, citat de The Guardian.

„În principiu, cred că ... Uniunea Europeană [ar trebui] să îi găzduiască pe cei care sunt în pericol din cauza opiniilor lor politice. Dacă în Rusia oamenii sunt în pericol din cauza opiniilor lor politice, pentru că nu urmează decizia nebună a Kremlinului de a lansa războiul în Ucraina, trebuie să luăm acest lucru în considerare”, a spus Charles Michel.

El a adăugat: "Sunt de acord cu ideea că ar trebui să cooperăm şi să ne coordonăm foarte repede, pentru că acesta este un fapt nou - această mobilizare parţială".

Vineri, Charles Michel spunea că Rusia ar trebui suspendată din Consiliul de Securitate al ONU.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO