Business Internaţional

Preşedintele Chinei va pilota personal cele mai ambiţioase reforme ale ţării din ultimii 30 de ani

Preşedintele Chinei va pilota personal cele mai...
30.12.2013, 17:01 136

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va conduce personal grupul care are responsabilitatea implementării ambiţiosului program de reforme economice şi sociale stabilit recent de Partidul Comunist pentru a impulsiona a doua mare ecomomie a lumii, scrie agenţia Thomson Reuters.

Partidul Comunist a prezentat luna trecută un program de reforme cu o amploare fără precedent în ultimii 30 de ani. Acesta cuprinde, printre altele, relaxarea politicii unui singur copil la o familie şi desfiinţarea lagărelor de reeducare prin muncă.

 

Partidul vrea să lase piaţa să joace un rol “decisiv” în economie şi a anunţat înfiinţarea unui grup de pilotaj în acest sens. Observatorii se aşteptau ca acest grup să fie condus mai degrabă de premierul Li Keqiang sau de liderul Partidului Comunist din Shanghai, Han Zheng, şi nu de preşedinte.

 

Pe pieţe, o mare parte din investitori cred că voinţa afişată de executiv pentru implementarea reformelor se va izbi mai ales de rezistenţa marilor companii controlate de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO